zondag 18 mei 2014

Zaterdag 17 mei - (tussen)reisdag en weerzien Cloud9-mensen

Wichita Falls, TX -> Norman, OK. Afstand: 139 miles / 224 km

Om 08:30 uur gaat het smartphonealarm af, maar we zijn al om 08:00 uur op. De ventilator heeft de hele nacht geblaast, want het was bloedje warm in de kamer. Roelof heeft zijn lapdoos flink door laten werken om de 6000-plus opnamen van de vliegtuigtimelapse achter elkaar te zetten. Dus DAAROM was het zo warm in de kamer! ;-) Het filmresultaat is acceptabel te noemen en wordt later wel online gezet. Na een snel Super8-ontbijt met thee, sloot koffie voor Roelof, jus, getoaste broodjes, wafels en yoghurt, stappen we weer in onze auto om naar het noordelijke Norman, OK te karren. De meegeleverde Garmin-navigatie stuurt ons meteen goed de juiste Interstate op en na twee uur sturen, komen de eerste Norman- en Oklahoma City-borden in zicht. Wel wat tolwegen moeten gebruiken, waarvan er een (onbemande) post de 0,95 dollar aan alleen ‘coins’ accepteert. We hebben slechts een ‘quarter’ op zak en die gooien maar in de daarvoor bestemde opvangbasket. Omdat dit natuurlijk te weinig is, springt het stoplicht niet op groen. Toch maar wel doorrijden en er dan klinkt een luide alarmbel achter ons en we staan waarschijnlijk op de kiek als wanbetaler! De boete van 1,25 dollar met (?) administratiekosten zullen we wel van Budget in de bus krijgen. Of niet natuurlijk.
Na zo’n drie uur cruise control komen we om 11:30 uur al in Norman aan en het basisstation van Cloud9, dvoorheen de Guest Inn, is inderdaad omgetoverd in de Days Inn. Achter de balie staat nog steeds de vriendelijke ADHD-dame die ons herkent en incheckt. Even onze tassen op de kamer brengen en weer buiten gekomen lopen we Daniel van Os en zijn vrouw Miriam tegen het lijf. Daniel is een Nederlandse storm chaser uit Almelo en deed tweemaal eerder Cloud9. Hij heeft zijn vrouw overgehaald om ook mee te gaan. Feit is dat Daniel zijn twee eerdere keren met Cloud9 verschillende tornado’s heeft gezien; in 2008 zelfs 9 in de eerste week! Dat stemt ons gunstig voor de vooruitzichten in deze tour. Eh… omdat wij in onze drie keren Cloud9 GEEN ENKELE tornado hebben gezien, zal dat weer ONgunstig voor Daniel kunnen zijn! ;-) Na twee weken weten we het antwoord…

We lopen even naar de nabije Walmart en Bert koopt een 64 Giegelbite SanDisk-kaart voor zijn nieuwe videocamera. Deze zijn hier veel goedkoper (62 dollar incl. tax) dan thuis (80 euro). Alleen werkt zijn nieuwe VISA-kaart niet bij het afrekenen. Grrr.... Heel vreemd en Roelof schiet het dus even voor. Na wat cash pinnen, lopen we weer terug om vervolgens, na een heerlijk footlong Subway-sandwich en Cola Light beker(small), onze auto naar het Will Rogers Airport in Oklahoma City terug te brengen. De auto wordt weer als een geheel teruggeaccepteerd en van daaruit nemen we een Super Shuttle taxibus terug naar Norman.

Back bij de Days Inn zien we oude bekenden uit eerdere tours, waaronder Shaun ‘Big Hunk’ Scott uit Engeland. Ook lopen daar Charles (Cloud9-baas), George (Professional Adventurer)en Thad (Longtime Cloud9-chaser and Joke Guy). Ook de party-girls van Tour1, Erryn en Jade uit Canada, zijn van de partij. Na enkele ‘handshakes’ en ‘big huggs’ praten we natuurlijk bij over van alles en nog wat. Het plan is om om 18:00 uur de briefing voor Tour2 te doen, dan gezamenlijk te gaan eten en daarna… jawel… Godzilla in het 3D iMax- theater te gaan zien! Vooral dat 3D-IMax-combinatie schijnt een ervaring te zijn. Na het eten is het om 21:00 uur verzamelen en per Cloud9-bus rijden we met 9 man richting het IMAX-theater in buienwijk Moore. Maar bij aankomst blijkt het totaal uitverkocht te zijn! Bummer. Dus terug naar de kamer en na wat tv-zappen zetten we de smartphone op 08:30 uur en gaan pitten. Morgen vertrekken we richting noord (Kansas of zelfs Nebraska?), want daar wordt de eerste buienactiviteit van Tour2 verwacht. Voor nu... byebye!


Breakfast at Tiffa... eh... Super8.

Pistolen worden buiten de deur gehouden; een plaatje schieten mag gelukkig wel...

De I44 North van Texas naar Oklahoma...
De meeste tolwegen vragen 1,50 dollar, cash of credti card.

Een all-American trike.

Billboardreclame in het tankvormige Oklahoma.

Deze Easy Rider in spijkermotorpak. 

Na de Subway brengen we onze auto terug naar Budget in Oklahoma City.

De Canadese Jade staat (graag) in de Paparazzi-belangstelling
De eerste briefing van George over de ins en outs van de tour...
...natuurlijk met de nodige Cloud9-humor doorspekt.
Shaun en Roelof knuffelen met hun vuisten.
Een groepsfoto met George, Gabriel, Erryn, Thad, Jade, Fred en Brad.
Helaas... Godzilla in 3D in het IMAX-theater in Moore is uitverkocht! ;-(

3 opmerkingen:

 1. Een 'luxe' ontbijt bij super 8? Zeker de bekende oatmeal, cereals en wafels?
  En het is dat we beter weten, maar halverwege lijkt heer Boelens met Annet te staan, maar dat is Miriam. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He guys! De kop is eraf als ik het zo lees :) :)
  Geweldig om jullie avonturen te lezen en wat goed geschreven! Alsof ik er echt bij ben.
  Blijf jullie natuurlijk volgen en hoop dat "het beast" zich op korte termijn al laat zien! Doe de bekenden de groeten en eh.. geef even aan in welke auto jullie zitten. Dat maakt het volgen voor ons nog spannender
  Heel veel plezier jullie twee en blijf posten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. btw, D. staat voor Dirk.... Waar deze zeer kordate afkorting nu weer vandaan komt is mij een raadsel.

  BeantwoordenVerwijderen