vrijdag 30 mei 2014

Woensdag 29 mei - Down/travel-day


Corpus Christi, TX -> San Antonio, TX. Afstand: 186 miles / 298 km

We worden om 08:00 uur wakker in een klamme Motel6-kamer en maken de blog klaar voor Wifi-upload in de bus. Volgens de SPC zijn er wel twee ‘Slight risk areas’ te vinden, maar minimaal twee dagen rijden van ons verwijderd. George brieft ons dan ook dat we twee zogenaamde ‘Down-days’ zullen hebben; dus dagen waarop er niets te chasen valt. Maar het is pas de eerste, dus niemand klaagt en ziet er zelfs een beetje naar uit vanwege de intredende vermoeidheid. Zelfs George heeft geen tijd gehad om zijn dagelijkse blog te updaten en loopt dagen achter. Hij is overigens wel extra blij, want hij verloor gisteren in de strijd met de bui zijn mobiele telefoon. Toen alle chase-actie achter de rug was, is hij met anderen nog in zijn bus teruggereden om in de betreffende fotostopberm (bij de zonnebloemen) te zoeken. Na een uurtje kwamen ze terug, met de telefoon, die achteraf in het 'zwarte gat' (lees: grote troep) voorin de bus bleek te liggen. Zijn ringtone stond helaas op zacht en daarom hoorden ze de oproep niet om de telefoon lokaliseren.

In een vochtig en warme zuidelijke wind, rijden we voor ontbijt naar de Cracker Barrel voor een altijd superontbijt en uitstekende service. En dat voor nog geen 15 dollar (plus fooi). Het plan voor vandaag is om eerst nog even naar het nabije dorpje Alice, TX te rijden om daar de schade door de tornado (?) van gisteren te bekijken. Na een half uur zien we wat afgeknapte takken, scheve elektriciteitspalen en dak- en muurschade. We zien ook een groep mannen van de ‘Weather Service’ de schade opnemen. Later krijgen we via GRLevel3 een ‘Survey report’ binnen dat er in Alice, TX (nu officieel, dus) een E-F1 tornado geweest is, die wij overigens niet hebben gezien. Het is inmiddels een kleine 30 graden Celsius geworden en op weg naar San Antonio, TX nemen we eerst een goedgevulde ijshoorn bij de Diary Queen in George West, TX. Het ijs smelt waar je bij staat, zelfs in de schaduw van de ijstent. Het is dan alweer 15:30 uur geworden en over de I285 North rijden we relaxed in de airco en een rockzender op tandje 8 door een groen, heuvelig landschap. Heee... en ojaaa… we hebben vakantie! ;-) De laatste dagen stond toch in het teken van zwaar weer en dan denk je niet direct aan ijs met bijbehorend vakantiegevoel. Wie weet nemen we binnenkort zelfs nog een Motel6-zwembadduik?

Om een uur of 16:30 uur rijden we het zonnige en hete San Antonio, TX binnen en stoppen bij een Motel6 vrijwel 'Downtown'. Even spullen uitladen, naar de kamer brengen, opfrissen en om 17:30 uur verzamelen bij de bussen. Het plan is om eerst te gaan eten en daarna naar de bios te gaan voor… jawel… Godzilla 3D in het grote IMAX-theater. Na het uitverkochte IMAX-cinema in Moore, OK, vorige week, gaat het nu wel door. Het is een halfuurtje lopen naar het echte centrum met de, voor Amerikaanse begrippen, erg gezellige ‘Riverwalk’ (morgen meer hierover), langs het beroemde ‘Alamo’. Het toeristische centrum is op een woensdagavond erg rustig en we besluiten een grote eettent te bezoeken. De film begint om 19:50 uur en diegene die Godzille 3D wil zien loopt mee naar de grote ‘Shopping mall’ verderop. Even een kaartje (slechts 12 dollar) met 3D-bril kopen. Godzilla is een echte ‘All-American’ rampenfilm en veel beter dan de vorige versie met Matthew Broderic, zeker in 3D. De 2 uur durende film is vrij donker (veel ‘s nachts ‘opgenomen’) en daarin valt het 3D-effect wel iets minder op, helaas. Maar we geven hem toch ‘a 4 out of 5’. Dan lopen we rond 22:30 uur door een uitgestorven stad gezamenlijk weer terug naar de Motel6 en Bert kiest nog even de blogfoto’s van vandaag uit en dan snel pitten. Een relatief relaxed dagje vandaag, wat iedereen eigenlijk best wel goed uitkomt, na anderhalve week sjeesgeweld...


De ochtend-briefing: geen chase vandaag, we gaan naar San Antonio voor wat vermaak.

De bui van gisteren had wat water achtergelaten in de achterlamp. George doet een verwijder-actie.

Onze Alaskaan George geeft de jarige Jade een bosje zelf geplukte bloemetjes.

Twee rare vogels op de foto met de Cloud9-'Chicken-hats'.

Voordat we naar San Antonio gaan, komen we bij het 'Damage path' van de bui van gisteren langs.

Het heeft er alle schijn van dat er een kleine tornado is geweest.

Een schuur is volledig aan stukken geblazen; er hangt een stuk in de paal....

Mensen van de 'Weather Service' bepalen de schade; het wordt als een E-F1 gecatagoriseerd.

Onderweg naar San Antonio hebben we prachtig weer.

'On the road again'...

We maken een stop bij de Dairy Queen voor een koele versnapering.

Onderweg zien we veel van dit soort huizen.

Het uiterlijk is voor de meeste zaken niet het belangrijkst...

Palmboom en een tornadowaarschuwingssirene.

We bereiken de binnenstad van San Antonio.

Brad maakt van de wachttijd voor het inchecken gebruik door een korte 'Power-nap' te doen.

Onderweg naar het centrum...

George geeft een korte briefing van wat het plan is voor de avond.

De werelberoemde 'Alamo' in San Antonio.

Wij gaan samen met een aantal mede-chasers naar de bioscoop: Godzilla in IMAX-3D.

We hebben prachtige plekken in de bioscoop; de film mag van ons beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten