zondag 1 juni 2014

Zaterdag 31 mei – Travel-dayDallas, TX -> Norman, OK. Afstand: 209 miles / 321 km

Een uur vroeger dan gewend gaat de wekker en om 09:00 uur staat iedereen al bij de bussen beneden. Het is nu al bloedjewarm en vochtig en er zijn wat regenbuitjes voorspelt in en rond Dallas, TX. Eerst staat er een IHOP-ontbijt op het programma en dan doen we Dealey Plaza, de ‘JFK Assassination Site’, waar John Fitzgerald Kennedy op 22 november 1963 werd vermoord, hoogstwaarschijnlijk door Lee Harvey Oswald, vanaf de 6e verdieping van het School Book Depository Building ernaast. Twee witte kruizen op het wegdek herinneren de exacte plek waar de auto reed tijdens de geweerschoten. Een derde schot vanachter het hekje verderop op de Grassy Knott? Zat de CIA er misschien achter? Enfin, er zijn natuurlijk talloze (komplot)theorien, die tot op de dag van vandaag door enkele mensen met veel enthousiasme worden doorverteld aan de bezoekers van het, sinds die datum, voor het grootste gedeelte intact gelaten park/plein. Bert is er in 2007 al geweest en ziet dat het beroemde gebouw en het bijbehorende Sixth Floor Museum een grote opknapbeurt hebben gekregen. Na een looprondje van een uur door het Dallascentrum, is het om 13:00 uur weer verzamelen bij de parkeerplaats. 

Dan is het weer de snelweg op naar het noorden en om 15:00 uur rijden we, na een pitstop onderweg, weer ‘thuisstaat’ Oklahoma binnen over de I35 North. Het kolossale Texas (zo groot als Frankrijk!) hebben we achter ons gelaten en plan twee is een bezoek te brengen aan ‘Turner Falls Park’ in Davis, OK, net over de grens. Het is een bescheiden hoogteverschil met enkele watervalletjes, die normaal gesproken iets meer water laten zien, maar omdat het relatief droog is geweest, niet voluit opengedraaid zijn. Je kan in het basin eronder wel lekker ploeteren voor dagjesmensen. Na een half uur draaien we om 16:00 uur de I35 North weer op voor de laatste Cloud9-tourkilometers naar Norman, OK. Klokslag 17:00 uur zijn we weer bij de bekende Days Inn beland en maken we ons klaar voor het avondeten bij de Golden Corral. Tijdens de busrit terug is intussen is geregeld dat we morgenochtend om 08:00 uur door Charles in een bus naar Oklahoma City Airport worden gebracht. Dan pikken we daar onze Budget-huurauto weer op en karren we ‘Back to Dallas, TX’. Van daarui is onze vlucht om 15:45 uur naar Amsterdam, waar we maandagochtend vroeg landen.

Well… dan komen we aan bij de laatste blogwoorden. Het is een succesvolle trip geweest met veel chasedagen en –kilometers met weinig ‘Down-days’. Schitterende ‘Tornado warned’ buiengeweld gezien met als hoogtepunten de Supercell bij Denver, CO, de LP-Supercell bij Calsbad, NM, de aggressieve bui bij Sheffield, TX en de langdurige bui bij Alice, TX. Dit hadden we in onze drie eerdere keren niet zo mooi gezien. Ook kregen we een paar gave onweersnachten over ons heen. Kortom, veel moois gezien en weinig nachtrust. We zijn dan ook enigszins moe kun je wel zeggen. Maar veel en actief chasen is nu eenmaal geen achteroverleunvakantie te noemen en kost veel energie, vooral emotioneel gezien. We troffen een leuke groep mensen die goed met elkaar kon opschieten, zonder veel ‘interne strubbelingen’. Je hebt toch twee weken met elkaar te maken en zit op elkaars lip in kleine ruimten. E-mailadressen zijn uitgewisseld en we sturen elkaar vast wel een ‘Best-off’-serie en links naar gemaakte (timelapse)films. We komen beslist weer eens terug, want we moeten toch echt eens die ECHTE tornado in de pocket zien te krijgen en geen geval hebben van ‘was het nu wel of geen een twister’. Dit was onze vierde keer en tot nu toe is elke tour weer een verbetering t.o.v. de vorige geweest. De volgende tour (in 2016?) moeten we dus zeker de jackpot hebben! ;-) 

We hopen dat jullie plezier aan onze dagelijkse sjeesbelevenissen hebben gehad. Iedereen bedankt voor het volgen en jullie eventuele blogreacties. CU on the next stormchase tour! ‘’We had a good time… every time!’’
Geen goede extreemweerkansen voor iedere chaser; zeker niet voor ons in Texas!


Onze club is aangekomen in 'Downtown' Dallas, TX.

Sommigen doen de 'Sixth Floor Museum' op de... eh... zesde verdieping.


Vanaf deze witte muur filmde Abraham Zapruder zijn unieke materiaal.

Vanuit dit gebouw (zie open raam met lichtbruine doos) vuurde Lee Harvey Oswald hoogstwaarschijnlijk zijn schoten.


Overzicht van de JFK-liquidatieplek Dealey Plaza op Elm Street.

Werd vanaf dit hek (sinds 1963 meerdere malen herbouwd) een derde schot gelost?

"You can believe what they say in the Museum up there, but I have the facts!"

Het oog wil ook wat ('The Eye' is onderdeel van een kunstprogramma).

Een wil erg gaaf hotelzwembad aan de muur!

Een bommetje waarschijnlijk verboden?

Amerika gaat overal langzaamaan ook over op flitspalen.

De Turner Falls in Davis, OK.

Overzicht van het geheel.

Fred, Andre, JR en Michael.

De chasetroep in onze bus is wel eens erger geweest...

Alles voor de laatste keer uitladen.

Moe maar voldaan is iedereen van Cloud9 Tour2 weer in Norman, OK aangekomen.2 opmerkingen:

  1. Roelof , Bert:
    Ik heb genoten van jullie belevenissen. Geweldig! Wat fijn dat jullie een leuk team hebben getroffen en zoveel hebben gezien.
    Ik wens jullie een veilige en voorspoedige thuisreis en spreek jullie snel tijdens de komende meeting en via de diverse media.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was erg fijn om jullie te kunnen volgen. Ik verheug me nu al op alle mooie foto's die ik ga mogen kijken! Maar voor nu...tot snel!!!!

    BeantwoordenVerwijderen